Csendes meghitt kávézó, minimál bútorzattal. Letisztult stílusban. Szinte harapni lehet a nyugalmat. A délutáni napfény halványan végigrajzolódik az asztalon.  Ide ültem be a Desperado együttes tagjaival egy gyors kávézásra. Miközben kényelmesen elhelyezkedünk, felteszem az első kérdést:

 

Régóta vártatok erre a napra?

Zsolti: Körülbelül egy éve, amikor kiderült, hogy ilyen fantasztikus lehetőség birtokába jutottunk!

Miként jött ez? Ti kerestétek, vagy a lehetőség talált meg benneteket?

Betti: Régóta jó viszonyt ápolok a terjesztővel. Sok remek buli van már mögöttünk. Az egyik ilyen fergeteg partin dobta fel a lehetőséget. Én pedig nem vagyok az a típus, aki kihagyja a ziccereket..:-)

Ez akkora dolog szerintetek? Ma a Deezerek és Spotyfy-ok világában CD-t hirdetni?

Zoy: Igen akkora. Sokáig nem is voltam hajlandóúj albumban gondolkozni, mert annyira nem hittem már a CD eladásokban. Volt is feszültség emiatt a zenekaron belül.  Betti lehetősége viszont új távlatokat nyitott. Így már volt értelme.

Hogy érted azt, hogy így?

Zsolti: A CD eladás piaca annyira beszűkült, hogy mára szinte csak autókban hallgatnak lemezt. Ott, ahol mással nem tud foglalkozni a vezetés mellett. Hiszen otthon leül a gép elé és YouTube-ozik, vagy letölt egy neki tetsző albumot, úgyhogy már aligha CD-t hallgat.

Akkor fogalmazhatunk úgy is, hogy a CD korszak letűnése előtt még egyszer beköszöntetek?

Betti: Pontosan. Ezt jól megfogalmaztad. A mi rajongóink még CD-n nőttek fel, CD-n hallgatták a legismertebb slágereinket, úgyhogy igazán stílusos tőlünk, hogy egy összefoglaló lemezzel, amin a legismertebb dalaink vannak, 3 új kiséretében, megajándékozzuk őket kedvenc hanghordozójukkal.

Zsolti: A régiek már valószínűleg úgy sincsenek meg nekik, vagy már le sem játssza a cd lejátszójuk..:-)

Milyen módszert alkalmaztatok, hogy igazán ütős legyen az album?

Betti: 3 népszerű vendégművészt kértünk fel közreműködésre: L.L.Juniort, Cozombolist és Jucust, Dj.Szatmári partnerét. Velük 3 igazán élvezhető, pörgős és bulis dalt készítettünk.

Zsolti: A legnagyobb slágereink  egy lemezen történő bemutatása remélhetőleg megfelelő vonzerő lesz ahhoz rajongóinknak, hogy megvegyék ezt az albumot..:-)

Zoy: A 3 új dallal pedig azt szeretnénk bizonyítani, hogy még ma is képesek vagyunk jó slágereket készíteni.

Mit vártok ettől a CD-től, konkrétan mivel lennétek elégedettek?

Zoy: ha a MOL kutakon kint lévő összes CD gazdára találna, én már elégedett lennék.

Betti: Ha ezáltal a lemez által ismét rólunk beszélnének, még több fellépésre hívnának és a rádiók, tévék ismét tele lennének velünk, mint a régi szép időkben.

Zsolti: Olyanok is megszeressék a Desperado-t, akik eddig még nem hallottak rólunk.

 

Időnk, közben szép lassan lejárt. A könnyed búcsúzás után, oly hirtelen tűnt el szemem elől a zenekar, mint ahogy remélhetőleg majd lemezeik is a Mol kutak polcairól..:-)